Garantie & klachten

Garantie

Wij doen altijd ons best om de Pimpelmus boxen in goede conditie aan u te leveren. Toch komt het helaas wel eens voor dat een bestelling kapot gaaty tijdens transport, of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kkun maken op garantie. 

Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@pimpelmus.com .  Zodat we samen tot een oplossing kunnen proberen te komen. 

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

© 2021 Pimpelmus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel